Social

#chirie #garsoniera #fabrica

Fabricile lui Ceausescu ar putea deveni locuinte pentru tineri

Halele industriale si fabricile construite inainte de 1990 ar putea fi transformate in blocuri de garsoniere pentru tineri.

Spatiile industriale ar putea fi reabilitate si refolosite ca locuinte, dupa modelul multor orase europene .

Initiatitva apartine specialisti lor de la Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, care au elbaorat un proiect pentru noua lege a locuintei.

"Legea privind constructia, exploatarea si administrarea locuintelor" ar putea obliga autoritatile locale sa identifice cladirile publice situate in centrul marilor orase si lasate in paragina si sa le transforme in locuinte sociale .

"Se construiesc blocuri la marginea oraselor, unde se cheltuiesc sume foarte mari pentru utilitati. Asa se face ca, in final, lucrarea ajunge sa coste mult mai mult decat daca ai amenaja o casa gata construita. In majoritatea oraselor exista cladiri publice parasite, care ar putea fi reamenajate si date in folosinta cu costuri mult mai mici decat daca ai ridica un bloc de la zero", au explicat specialistii din cadrul comisiei care a elaborat proiectul de act normativ, citati de Evenimentul Zilei.

Suprafata minima pentru o locuinta ar putea scadea de la 37 metri patrati, cat este minimul admis in prezent. Proiectele ar urma sa beneficieze si de fonduri europene .

"Uniunea Europeana nu da bani pentru construirea de la zero a unor locuinte, dar pentru renovarea de cladiri si transformarea lor in imobile sociale se pot obtine fonduri europene", au explicat expertii din cadrul Serviciului de Urbanism, Dezvoltare locala si Habitat din MDRT.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea