Social

#export carne porc #reluat mai

Exportul de carne de porc s-ar putea relua din luna mai

Exportul de carne de porc pe piata Uniunii Europene s-ar putea relua incepand cu luna mai 2009, cand expira programul actual aflat in vigoare.

Europarlamentarul Marian Zlotea s-a intalnit, joi, la Bruxelles cu Comisarul european Androulla Vassiliou pentru a discuta prioritatile Comisiei Europene in domeniul sanitar- veterinar si implementarea acestora im Romania. Subiectele de discutie au cuprins printre altele problema pestei porcine si programul de vaccinari,sacrificarea porcilor de Craciun prin asomare , precum si problema producerii laptelui.

Comisarul european a subliniat necesitatea unui program in acest domeniu, din care sa reiasa clar masurile urgente ce se impun pentru a alinia productia de lapte la standardele europene, sustinand in acest caz posibilitatea unei prolungiri a termenului de implementare . "Sper ca rezultatele acestei intalniri cu domnul Zlotea sa se concretizeze intr-un plan de actiune comun pentru anul 2009 cu masuri benefice cetatenilor romani. Voi veni in Romania pe 20- 21 martie si vom vedea ultimele progrese inregistrate in domeniu" a afirmat Comisarul european.

Comisarul si-a aratat sustinerea si increderea ca Romania isi va dezvolta sectorul veterinar, accentuand importanta unei campanii de informare si constinetizarea populatiei. De asemenea, s-au purtat discutii privind posibilitatea exportarii laptelui pe piata europeana, odata cu alinierea laptelui la normele europene

"Romania are probleme in domeniul sanitar-veterinar. Este nevoie de o comunicare permanenta cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a rezolva aceste probleme la timp si pentru a nu genera in altele si mai mari.Am primit promisiunea ca in cazul in care vom veni cu propuneri concrete si relizabile vom avea un an la dispozitie pentru a alinia productia de lapte la standardele cerute pentru a putea exporta pe piata Uniunii.

Totodata, Comisarul european si-a aratat intelegerea fata de punerea in aplicare a unui program realist privind asomarea animalelor" a afirmat, europarlamentarul roman, Marian Zlotea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea