Social

#atentat #explozie #chisinau #zilele orasului

Explozie puternica la Chisinau de Zilele Orasului

O explozie in centrul orasului provoaca zeci de raniti si panica la Chisinau. Autoritatile iau in calcul posibilitatea ca deflagratia sa fi fost un act terorist, deoarece se asemana cu explozia unei grenade de tip RGD-5. Ranitii se aflau in centrul orasului, la un concert sustinut de Stefan Banica jr, cu ocazia zilelor Chisinaului.

Politistii moldoveni spun ca explozia a avut loc in jurul orei 22.30 si a ranit aproximativ 30 de persoane . Unul dintre tinerii raniti in explozia sustine ca l-ar fi vazut pe autorul exploziei, care a alergat prin multime cu un pistol in mana, a tras o data si a aruncat ceva, dupa care s-a si auzit deflagratia, relateaza Jurnal de Chisinau.

Bilantul ranitilor din acest incident nu este clar. Potrivit Adevarul, purtatoarea de cuvant a Ministerului de Interne, Ala Meleca, a declarat ca 15 persoane au fost ranite, portalul Stirea Zilei afirma, citand medicii de la Spitalul de Urgenta, ca 30 de persoane au fost aduse la spital cu rani provocate de deflagratie, in timp ce primarul Dorin Chirtoaca a anuntat 37 de raniti.

Medicii sustin ca cei mai multi pacienti au rani la maini si la picioare, doua dintre victime au fost ranite in abdomen , dar nici unul dintre ei nu se afla in pericol de a-si pierde viata.

Autoritatile din Chisinau cred ca deflagratia a fost provocata de explozia unei grenade de tip RGD-5. Politistii iau in considerare insa si posibilitatea ca in respectivul loc sa se fi aflat o cutie cu artificii care sa fi explodat accidental.

In momentul producerii exploziei pe scena din centrul orasului se afla Stefan Banica jr, care fusese invitat pentru un recital de Zilele capitalei Republicii Moldova. Autoritatile moldovene au anuntat ca nu au intrerupt concertul pentru a nu crea panica in randul populatiei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea