Social

#concert Ariana Grande #atac Manchester Arena #explozie Manchester Arena # Manchester Arena

Explozie la Manchester. Marturiile groazei!

Cel putin 22 oameni au murit si 59 au fost raniti in Manchester, in Marea Britanie, printre care si trei copii,  la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande.

Un martor a declarat pentru CNN ca a auzit o explozie in timp ce concertul se incheia. El a povestit ca pe culoarul de iesire era fum. 

Un alt martor, Karen Ford, a povestit pentru BBC: “Tocmai se singeau luminile si toata lumea se pregatea sa se indrepte spre iesire cand s-a auzit dintr-odata un sunet puternic, care semana cu o explozie. Toata lumea s-a oprit si s-a intors inapoi, iar apoi mulţimea a inceput sa ii impinga pe ceilalţi spre scari. Erau o multime de copii fara parinti, nu era nimeni care sa-i calmeze. Toata lumea striga, plangea si impingea”, scrie News.ro.

Un alt martor a povestit pentru MailOnline: ”Tocmai ieseam din cladire cand s-a intamplat. Ne indreptam spre iesirea principala cand Ariana canta ultima piesa, pentru ca voiam sa iesim inaintea mulţimii. Dar, in timp ce ne apropiam de iesire, un grup de angajaţi de la securitate ne-au spus sa mergem in cealalta directie, iar dupa cateva secunde ne-au strigat sa fugim si s-a produs explozia, chiar in spatele lor. Sute de oameni strigau si alergau. Oamenii aceia ne-au salvat vieţile”.

Medicii care au intervenit la fata locului au descris starea victimelor, cei mai multi tineri si adolescenti, ca fiind loviti de srapnel. Acesta este cel mai sangeros atac din Marea Britanie dupa acela din 7 iulie 2005, cand 52 de persoane au murit dupa ce o serie de explozii a lovit sistemul de transport din Londra. 

Autoritatile britanice au confirmat ca a fost vorba de un atac sinucigas. A fost un singur atacator, care a si murit. 

„A fost folosit un dispozitiv explozibil improvizat pe care l-a detonat provocand aceasta atrocitate. Nu vom da nume. Este o ancheta in desfasurare. Prioritatea noastra este ca impreuna cu politia anti-terorista sa aflam mai multe detalii despre agresor. Cer publicului sa ramana alert si sa anunte politia in legatura cu orice informatie care ar putea fi utila. De asemenea, cei care au filmari sau imagini de la incidentul de aseara sunt rugati sa le aduca la politie. Nu pot sa ofer multe informatii despre victime, dar putem confirma ca sunt copii printre victime”, a transmis seful Politiei din Manchester. 

Premierul britanic Theresa May a anunţat ca Poliţia trateaza incidentul de la Manchester Arena ca pe un „atac terorist ingrozitor.

MAE roman reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau pe numarul de urgenta al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea