Social

#stare mineri #mineri raniti #explozie uricani #uricani

Explozie in mina Uricani! Cel putin patru raniti, dintre care doi in stare grava

Patru mineri au fost raniti luni dimineata in urma unei explozii de a avut loc in mina Uricani. Doi dintre raniti se afla in stare grava si prezinta arsuri pe brate si fata. Acestia urmeaza sa fie adusi cu elicopterul la Spitalul de Arsi din Capitala, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Ministrul Energiei a declarat ca in mina nu existau cabluri electrice care sa duca la producerea unui scurtcircuit. O ancheta a fost deschisa pentru a afla cauzele accidentului.

Un al treilea miner, care a intrat in mina sa-si salveze colegii, a ajuns si el la spital, fiind intoxicat cu monoxid de carbon. Cel de-al patrulea miner nu a fost gasit inca. Cel de-al patrulea miner nu a fost inca gasit.

"Doi dintre ei sunt inca la sala, cei cu arsuri la fata si la membre, se face evaluarea lor, iar al treilea este intr-o stare satisfacatoare, practic el este unul dintre salvatorii care a intrat dupa mineri si este cu o intoxicatie cu monoxid de carbon. Trei sunt la noi. Celalalt miner este la spitalul Lupeni", a spus Alin Vasilescu , Directorul Spitalului Petrosani.

"Doi mineri din cei trei scosi vor fi adusi la Bucuresti, la Spitalul de Arsi. Ambele victime vor fi aduse cu un singur elicopter. Este vorba de spre elicopterul cel mare MI8", a declarat Toma Petcu, Ministrul Energiei, potrivit mediafax.ro.

"Mina Uricani, fiind pe un program de inchidere cu termen de intrerupere a exploatarii la sfarsitul anului si inca o perioada de doi ani de inchidere, in acea zona se efectuau lucrari de inchidere. Se pare ca s-a produs o explozie, cu toate ca specialistii din cadrul companiei "inchideri mine" spun ca nu isi dau seama cum s-ar fi realizat aceasta explozie intrucat in zona respectiva nu sunt cabluri electrice care sa produca un scurtcircuit si sa realizeze o aprindere, o explozie, dar asta va fi o ancheta ulterioara atat a parchetului, cat si a Inspectoratului Teritorial de Munca", a explicat ministrul Energiei, pentru Digi24.

Sursa foto: radioresita.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea