Social

# ploi torentiale #zapada #ninsori #explicatii #schimbari climatice # intemperii #uragane

Explicatia oamenilor de stiinta pentru ninsorile din luna martie

Oamenii de stiinta spun ca ninsorile care s-au abatut in luna martie peste sutele de orase din emisfera nordica sunt o consecinta a schimbarilor climatice la nivel mondial si ca aceste anomalii vor fi din ce in ce mai frecvente, iar oamenii ar trebui sa se obisnuiasca cu ele.

"Am trecut de la ideea de incalzire globala la conceptul de schimbare climatica. Da, temperatura globala este in crestere, dar mai important decat aceasta este faptul ca vremea devine din ce in ce mai schimbatoare" a precizat profesorul John Beddington, consilier stiintific al guvernului britanic.

Potrivit expertului britanic, vremea capricioasa si caderile masive de zapada nu ar mai trebui privite ca o anomalie, deoarece acestea vor fi curente, la fel si furtunile, ploile torentiale, uraganele sau caldura extrema.

Expertii spun, de asemenea, ca temperatura medie globala a crescut cu un grad din 1990 pana in prezent, ceea ce inseamna o crestere imensa a cantitatii totale de energie termica in atmosfera si oceane. Oameniii de stiinta au precizat ca probabilitatea unei veri caniculare a crescut de cinci ori in ultimii 50 de ani.

Sursa foto:www.ush.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea