Social

# vlad Mixich #expert #romania #coronavirus

Expert in politici publice de sanatate: "Nu va trece mult pana la mia de cazuri de COVID-19 in Romania"

Expertul in politici publice de sanatate, Vlad Mixich, noteaza intr-o postare pe pagina de socializare ca vestile legate de raspandirea noului coronavirus in Romania "nu sunt bune" si ca ne vom apropia repede de un numar semnificativ de cazuri, in special in contextul in care "o multime de inconstienri nu respecta" reguliel si masurile impuse de autoritati.

"Cand sunt vesti bune de dat, eu le dau. Dar azi nu prea sunt. Bazat pe estimarile epidemiologice disponibile public, Romania ramane pe o rata de crestere a cazurilor de coronavirus similara celor din Italia sau Franta. Exista si un miez mic de optimism aici: initial, cand erau la inceputul epidemiei cum suntem (inca) noi acum, si in Franta si in Italia rata de crestere a cazurilor era mai mare decat este astazi la noi. Dar acest miez de optimism e unul mic. Daca ritmul prezent de crestere se va pastra, nu va trece mult pana la prima mie de cazuri in Romania, iar de acolo... In timp ce Italia, Franta si Spania sunt practic inchise (oamenii trebuie sa stea in case si ies doar cu motivatie clara), in Romania, in ciuda faptului ca TOATA lumea vorbeste despre distantarea sociala, exista inca o multime de inconstienti care nu o respecta.

Momentul inchiderii oraselor si in Romania trebuie insa ales cu mare atentie; situatii pandemice similare au aratat ca daca el se produce prea repede, apare riscul ca noi sa obosim sa-l respectam si sa apara un al doilea val epidemic, chiar mai dur decat primul. Fiecare dintre noi avem o limita de suportabilitate a consemnarii la domiciliu, fie ea si pentru sanatatea publica. (...)

Eu nu va spun ca va fi bine. Adevarul e ca nu stiu cum va fi. Stiu insa ca depinde doar de noi cum va fi. E timpul nostru," a scris Vlad Mixich intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cand va fi varful epidemiei de COVID-19 in Romania

Alexandru Rafila, presedintele Societatii de Microbiologie, a precizat care ar fi scenariul pentru Romania in cazul numarul persoanelor infecatate cu coronavirus. Acesta crede ca tara noastra fi in maximul epidemiei de COVID-19 la inceputul-jumatatea lui aprilie.

"Eu nu cred in studiile care arata ca vom avea un varf in vara," a precizat Alexandru Rafila.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea