Social

#varful vinson #polul sud #expeditie romaneasca #david neacsu #tulit zsombor #premiera

Expeditie romaneasca pe un varf de la Polul Sud

In perioada 13 ianuarie - 15 februarie 2009, alpinistii si vor participa la expeditia romaneasca Northland 2009, ce are ca scop ascensiunea varfului Vinson (4897 metri) de la .

Echipa se afla in prezent la baza Patriot Hills de pe gheatarul Antarcticii. In decursul zilei de miercuri, echipa va fi transportata cu un avion la tabara de baza din apropierea masivului Vinson, informeaza un comunicat de presa trimis redactiei Ziare.com .

De la aceasta baza, membrii expeditiei vor pleca pentru cucerirea celui mai inalt varf al continentului frigului. Aceasta expeditie va inregistra si o premiera mondiala. Alpinistul Tulit Zsombor va incerca sa coboare muntele pe , astfel se va inregistra si un record mondial.

Tulit Zsombor este detinatorul recordului national de ascensiune si coborare pe schiuri (6400 m) pe muntele Lenin din Pamir. Varful Mt. Vinson, de 4897 de metri, este situat in lantul muntos Ellsworth si este cel mai inalt varf din Antarctica si unul dintre cei mai frigurosi din lume. Se afla la 1200 km de Polul Sud , iar temperaturile medii sunt de -30˚C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea