Social

#securitate #amnesty international #inchisoare cia #antiterorism # inchisoare secreta

Existenta unei inchisori secrete a CIA in Bucuresti, marcata in raportul Amnesty International

Dupa numeroasele zvonuri care au tot aparut in ultimii ani in ceea ce priveste existenta unei inchisori CIA in Bucuresti, aceste informatii sunt acum din nou alimentate, deoarece acest lucru a fost mentionat in raportul anual al organizatiei Amnesty International privind drepturile omului in lume.

In sectiunea dedicata Romaniei in raportul Amnesty International se vorbeste, de asemenea, despre antiterorism si securitate.

In raport se mentioneaza faptul ca in luna septembrie Parlamentul European a cerut tuturor tarilor suspecte care ar fi gazduit inchisori CIA pe teritoriul lor sa se supuna obligatiei legale de a permite sa se faca o ancheta independenta.

Aceasta cerinta a venit dupa ce a fost identificata, la Bucuresti, de catre oficiali americani, o inchisoare secreta, dar si cateva zboruri de extradare intre Romania, Polonia si Lituania, tari care sunt suspectate si ele pentru gazduirea unor asftel de unitati de detentie, noteaza Amnesty International.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea