Social

#stop cardiac #moarte cerebrala #viata dupa moarte #moarte clinica

Exista viata dupa moarte! S-a descoperit ce simti cand ti se opreste inima

Starea de constienta continua o perioada si dupa ce inima s-a oprit. Este concluzia cercetatorilor care au stabilit ca 40% dintre cei care au supravietuit unui episod de moarte clinica au fost constienti de ceea ce se petrecea in jurul lor chiar si atunci cand inima lor nu mai batea.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton au efectuat un studiu in care au inclus peste 2.000 de persoane care au suferit un stop cardiac. Medicul Sam Parnia, autorul studiului, sustine ca, dupa ce inima nu mai bate, exista un interval de aproape 3 minute in care mai exista o forma de constienta, desi creierul nu mai functioneaza dupa primele 30 de secunde de stop cardiac. "Nu exista o clipa a mortii. Moartea incepe cand se opreste inima si este un proces care continua o perioada", precizeaza Parnia.

La concluziile medicilor a fost luata in calcul si marturia unui pacient care a fost in moarte clinica si care le-a povestit medicilor toate manevrele pe care acestia le-au facut in jurul lui in acest timp, dar si sunetele pe care le-a auzit. Tot ce descrisese barbatul se intamplase in realitate in perioada in care medicii au incercat sa-l salveze.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea