Social

Exista un ceas al iubirii?

Va place sa faceti dragoste dimineata sau seara? Pentru a atinge culmile placerii, trebuie sa stim sa ne potrivim bioritmul cu cel al partenerului nostru. Aceasta este concluzia medicilor sexologi, care au descoperit ca exista “ore ale iubirii”. ”Esti atat de frumoasa dimineata”, “asa e, dragule, dar trebuie sa ajung devreme la birou”. Aceste fraze pe care le murmuram in pat sunt mai frecvente decat s-ar crede.
  • DE DIMINEATA PANA SEARA Bioritmul sexualitatii noastre are cuvintele lui de spus, netinand cont de planurile noastre. Dimineata, nivelul cortizolului creste, pregatind trecerea de la starea de somn la cea de veghe. El este acompaniat, intre ora 9 si 10, de o marire cu 30 la suta a nivelului testosteronului, hormonul masculin responsabil de dorinta sexuala. Rezultat: barbatii adora sa faca sex inainte de a-si incepe ziua. Momentul lor favorabil nu este, din pacate, impartasit si de femei care, pentru a se bucura de orgasm , au nevoie de relaxare. Relaxare care soseste cand usa de la birou s-a inchis, iar copiii s-au culcat.
  • ORA AMANTILOR Dupa specialisti, exista, din fericire, un interval orar propice conjugarii in doi a verbului a iubi . El se situeaza in jurul orei 22, deoarece temperatura corpului scade, ritmul incetineste, iar orgasmul ne provoaca un somn mult mai odihnitor. Putem de asemenea canta la pianul dorintei de la cinci la sapte dupa-amiaza, faimoasele ore ale amantilor. Odata digestia terminata, datorita aportului caloric, suntem plini de energie. Oboseala isi ia zborul, iar serotonina , hormonul fericirii, ne inunda. Iata doar cateva motive pentru a savura din plin gustarea de dragoste de dupa-amiaza.
  • ANOTIMPUL PREFERAT Barbatii si femeile reactioneaza diferit la sosirea primaverii. Pentru ele, efervescenta naturii se manifesta cu o crestere progresiva a nivelului estrogenului si deci al libidoului. In schimb, pentru barbati, august este luna in care dorinta explodeaza, ca si temperatura. Nu doar hormonii sunt invitati la bal , si lumina joaca un rol important. Ca sa-i faceti insa in ciuda bioritmului, faceti dragoste tot timpul, de dimineata pana seara, din primavara pana-n iarna. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea