Social

# vaccin coronavirus #coronavirus #moderna

Exista speranta! Varstnicii raspund foarte bine la vaccinul anti-Covid-19

Exista speranta si vesti bune. Persoanele in varsta raspund foarte bine la vaccinul anti-Covid-19 testat de compania americana Moderna.

Anutul a fost facut chiar de compania americana Moderna. Reprezentantii companiei au anuntat ca vaccinul anti-Covid-19 a provocat o reactie imunitara a persoanelor varstnice similara cu cea a adultilor tineri, oferind sperante ca acesta va fi eficient in cazul persoanelor care prezinta un grad mare de risc din cauza complicatiilor.

Pana in prezent vaccinul a fost testat pe 10 adulti cu varsta cuprinsa intre 56 si 70 de ani si alti 10 adulti de peste 71 de ani. Fiecare participant la studiu a primit doua doze de 100 micrograme de vaccin la 28 de zile diferenta intre ele, potrivit Reuters.

Potrivit Moderna, vaccinul a parut sa fie bine tolerat, nefiind raportate reactii adverse grave. In cazul unor pacienti au fost raportate semne de oboseala, frisoane, dureri de cap si dureri in zona unde a fost facuta injectia, dar majoritatea simptomelor au trecut in doua zile.

Voluntarii au produs anticorpi, despre care cercetatorii cred ca sunt necesari pentru a construi imunitate la virus, si celule T, a precizat Moderna in rezultatele sale. In plus, anticorpii care au fost produsi au fost mai mari decat cei observati la persoanele care si-au revenit dupa ce au suferit de Covid-19, potrivit realitatea.net.

Moderna sustine ca raspunsurile imune la persoanele cu varste cuprinse intre 56 si 70 de ani, peste 70 de ani si cele intre 18 si 55 de ani au fost similare.

Anuntul efectelor vaccinului anti-Covid-19 vine dupa ce oficialii din domeniul sanatatii erau ingrijorati daca va avea efect la persoanele in varsta, ale caror sisteme imunitare de obicei nu raspund la fel de puternic la vaccinuri.

Compania Moderna, cu sediul in SUA, este unul din cei mai importanti concurenti in cursa pentru a dezvolta un vaccin impotriva virusului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea