Social

#buget #rectificare #guvern

Executivul a aprobat a patra rectificare bugetara

Guvernul condus de Calin Popescu-Tariceanu a aprobat, marti, a patra rectificare a bugetului de stat pe 2008, potrivit unor surse din cadrul Executivului, citate de agentiile de presa.

Proiectul aprobat prevede reducerea cheltuielilor bugetare totale cu peste doua miliarde lei la 18 ministere si institutii publice , bani care vor fi redistribuiti aproape integral catre alte cinci ministere, in principal catre Ministerul Muncii pentru pensii si ajutoare sociale, deficitul bugetar fiind mentinut la 2,3%, informeaza Mediafax.

Astfel, fondurile Ministerul Educatiei vor fi reduse cu 570 milioane lei, bani cu care vor fi suplimentate sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor de personal aferente institutiilor sau unitatilor de invatamant preuniversitar de stat.

La randul lor, ministerele Agriculturii si Transporturilor au pierdut 430 milioane lei, respectiv 420 milioane lei. Peste o suta de miliaone de lei au pierdut si Ministerul Apararii (-200 milioane lei), Ministerul Dezvoltarii , Lucrarilor Publice si Locuintelor (-166 milioane lei) si Ministerul Mediului (-100 milioane lei).

Banii vor fi realocati in principal catre Ministerul Muncii, care va primi putin peste un miliard de lei pentru plata drepturilor de asistenta sociala in luna decembrie, in special a alocatiilor de stat pentru copii, indemnizatiilor pentru cresterea copilului , drepturilor persoanelor cu handicap, precum si pensiilor agricultorilor, avand in vedere devansarea majorarii punctului de pensie incepand cu 1 octombrie 2008.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea