Social

Evenimente Rao la Bookfest

Editura RAO va asteapta la Targul de Carte Bookfest cu aparitii noi si invitati speciali. Va propunem mistere si conspiratii, istorie recenta, iubire, dar si revelatia unei calatorii care se face o data intr-o viata. Va asteptam la standul RAO – Romexpo, Hala 15.

Miercuri, 4 iunie

 Ora 13.00 - Lansare de carte „Sangele nevinovatilor” de Julia Navarro in prezenta   autoarei. Lansarea va fi urmata de o sesiune de autografe si un cocktail. Vor vorbi: Julia Navarro, Tudora Sandru Mehedinti, Ana Flutur

„Prin acest mare mozaic narativ, plin de aventuri, de razbunare, de conflicte intre trecut si prezent, Julia Navarro ne face sa reflectam asupra radacinilor fanatismului, asupra ciocnirii dintre Occident si Orient. Si o face cu o eficienta incredibila!” – El Cultural, despre „Sangele nevinovatilor”.

Julia Navarro a avut cu primul sau roman, „Confreria Sfantului Giulgiu”, un succes spectaculos, obtinand primele locuri la vanzari atat in Spania, cat si in strainatate. Urmatorul sau roman, „Biblia de lut”, i-a adus confirmarea succesului ca scriitoare. Cele doua titluri s-au vandut pana la aceasta data in peste doua milioane de exemplare in toata lumea si au fost publicate in peste 25 de tari.

Vineri, 6 iunie

Ora 18.00 - lansare de carte – „Pot merge si singur si alte povestiri de dragoste” de Adolf  Muschg , in prezenta autorului. Vor vorbi: Adolf Muschg, Anca Vasas, Alex. Sahighian

“Pot merge si singur si alte povestiri de dragoste” nu vorbeste despre relatiile romantice si fericite, ci despre dependenta si lipsa de libertate ce se pot naste intre partenerii de viata, despre distantarea voita si intimitatea rauvoitoare a iubirii.  Dar povestile acestei carti sunt totusi istorii despre intelegere si intelepciune, care ilustreaza o impacare cu viata si cu soarta.

Adolf Muschg s-a nascut in 1934 la Zallikon si traieste la Zurich. Opera sa a primit numeroase distinctii, printre altele, Premiul Hermann Hesse si Premiul Grimmelshausen.

Sambata, 7 iunie

Ora 11.30 - Lansare de carte – „ Prin praf si vise” de Roxana Valea, in prezenta autoarei. Vor vorbi: Roxana Valea, Monica Nechiti

La un moment de rascruce in viata sa, Roxana hotaraste sa faca un safari de zece zile in Africa. Aici intalneste un ghid de safari care vorbeste despre “curajul de a deveni cine esti” si care ii spune ca “lumea e a celor ce viseaza”.

Vacanta se termina, dar Roxana ramane cu vraja cuvintelor sale in suflet. Sase luni mai tarziu renunta la cariera si porneste sa-si indeplineasca un vechi vis: sa strabata Africa de la Nord la Sud. Pe Internet ii intalneste pe Richard si Peter, doi englezi excentrici, si impreuna pleaca intr-o calatorie care le va arata o noua dimensiune a vietii.

Nascuta in Romania, Roxana Valea a trait in Italia si Elvetia inainte de a se stabili in Londra, unde lucreaza in prezent ca freelancer in consultanta. « Prin praf si vise » este povestea calatoriei lor, o poveste despre curaj si prietenie, despre indrazneala de a pune intrebari si de a cauta raspunsuri si despre descoperirea de sine in mijlocul unui drum lung si prafuit spre Sud.

Ora 13.00 - Lansare de carte – „Romania postcomunista.1989 - 1991” de Alex. Mihai Stoenescu, in prezenta autorului. Vor vorbi: Alex Mihai Stoenescu, Emil Constantinescu

Alex Mihai Stoenescu se naste la 2 octombrie 1953 la Bucuresti, intr-o familie de intelectuali cu veche traditie militara. Din 1979 incepe sa scrie proze scurte, care nu vad insa lumina tiparului. Dupa 1990 publica mai multe romane, printre care:  “Patimile Sfintului Tommaso d’Aquino” (Premiul Academiei Romane 1995),  “Noaptea incendiului“  , “Misiunea dominicana“, “Armata, maresalul si evreii“.

Cunoscut pentru seria de volume “Istoria loviturilor de stat in Romania“ (4 vol.) si “Din culisele luptei pentru putere 1989-­1990. Prima guvernare Petre Roman“, aparute la Editura RAO, Alex Mihai Stoenescu continua cercetarea minutioasa a evenimentelor care au marcat aparitia statului roman postcomunist.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea