Social

#mica unire #Ziua Unirii Principatelor Romane #ziua unirii

Evenimente dedicate Zilei Unirii Principatelor Romane

 Romanii se vor bucura miercuri, 24 ianuarie, de o zi libera. La 24 ianuarie se implinesc 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca!

Ziua Unirii Principatelor Romane, sarbatorita pe data de 24 ianuarie, este inclusa din 2016 pe lista zilelor libere legale din Codul muncii. In aceasta zi, salariatii primesc liber de la angajator. De asemenea, elevii si studentii nu vor efectua cursuri in aceasta zi. Oficiile postale si unitatile bancare vor fi si ele inchise pe data de 24 ianuarie, insa vor ramane deschise bancile din unele centre comerciale.   

Evenimente dedicate Zilei Unirii Principatelor Romane   

 La Bucuresti, va avea loc, de la ora 10.25,  depunerea de coroane si jerbe de flori la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasata in Dealul Patriarhiei Romane, anunta Ministerul Apararii Nationale.


Intre orele 10.00 si 14.00, la Muzeul Militar National ”Regele Ferdinand I” va fi organizata o manifestare istorico-militara cu participarea unor asociatii de reconstituire care vor recrea - prin uniforme, prezentari de armament si demonstratii de instructie de front - epoca domnitorului Alexandru Ioan Cuza. De asemenea, vor fi depuse coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la cel al lui Mihail Kogalniceanu si al generalului Ioan Emanoil Florescu, aflate in curtea muzeului.


La Iasi, ceremonia militara si religioasa se va desfasura, incepand cu ora 11.00, la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, din Piata Unirii.
La Focsani, de la ora 16.00, in Piata Unirii vor avea loc o ceremonie militara si religioasa, un moment artistic sustinut de reprezentantii Teatrului municipal si de cei ai Ansamblului ”Tara Vrancea” si defilarea Garzii de Onoare formata din militari ai Brigazii 30 Garda ”Mihai Viteazul”.


Ceremonii similare, dar si sesiuni de comunicari stiintifice, gale de filme documentare, expozitii si spectacole cultural-artistice vor fi organizate, impreuna cu autoritatile locale, in garnizoanele in care exista monumente dedicate Unirii Principatelor Romane.

Sursa foto: ziarulunirea.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea