Social

#evaluarea nationala 2012 #evaluarea nationala #proba limba romana

Evaluarea Nationala 2012 - limba romana: Sa va puncta atat varianta cu predicativa, cat si cea cu subiectiva

Cerinta controversata de la proba scrisa de limba romana din cadrul Evaluarii Nationale va fi punctata atat in cazul elevilor care au raspuns ca propozitia respectiva este predicativa, cat si al celor care au afirmat ca este subiectiva, au anuntat, miercuri, oficiali ai Ministerului Educatiei.

Desi initial baremul prevedea ca raspunsul corect este "subiectiva", ministerul a decis ca ambele raspunsuri vor primit cate sase puncte.

"Am solicitat centrelor sa ia in considerare ambele variante de raspuns. Am emis un ordin intern", a declarat, la Gandul Live, Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei.

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar nu este insa de acord cu aceasta decizie.

"Aceasta decizie afecteaza credibilitatea Ministerului Educatiei - gestionarul sistemului de educatie din Romania. Baremul de corectare al unor probe nu se stabileste in Piata Universitatii si nici pe strada, in fata ministerului si nici nu tine cont de statistica raspunsurilor date la proba respectiva. Cum va putea ministerul sa oblige profesorii de limba romana sa accepte ca o propozitie subordonata poate fi si subiectiva, si predicativa, in aceeasi structura a frazei?", a declarat Mihaela Guna, presedintele Federatiei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea