Social

Eurovision: cine ne reprezinta?

Horia Moculescu este de parere ca trupa Akcent nu avea cum sa ne reprezinte la Eurovision, desi a fost favorita publicului. Nu pentru ca piesa "Jokero" nu ar fi suficient de buna, ci pentru ca baietii sunt in imposibilitatea de a canta live, spune compozitorul.

Cantatul live este una dintre conditiile esentiale pentru participarea la Eurovision. Dar performantele trupei Akcent, au lasat de dorit.
Chiar daca publicul i-a preferat, lucru vazut din rezultatul obtinut la televoting, unde s-au clasat pe prima pozitie, juriul de specialitate a ales calitatile vocale, in favoarea lui Traistariu cu piesa "Tornero".

O PIESA SLAGAROASA

"Akcent nu are nici o sansa. Desi piesa e slagaroasa. Dar ei sunt in imposibilitatea de a canta live. Si asta s-a vazut. Delia nu ar intra intr-un top cinci realizat de mine. Este totusi un concurs de creatie, nu de interpretare. Mi-au placut melodiile interpretate de Traistariu, Gina Pop, Linda si chiar Indiggo", ne-a declarat Horia Moculescu.


COSTI, MULTUMIT DE CE A REALIZAT

Costi Ionita n-a crezut nici o clipa ca piesa "Gandesti prea high", compusa de el si cantata de Delia va castiga finala nationala: "Nu am compus cele doua piese (n.r. "Gandesti prea high" si "Baby") special pentru Eurovison. Nu ma deranjeaza ca nu a intrat in finala si cantecul "Baby". Oricum, daca am fi castigat, ar fi trebuit sa renuntam la una din piese. Sper ca toata povestea cu Umberto Tomassi sa fi suparat doar pe cei care au prejudecati. Eu sunt multumit ca am reusit sa dovedesc ca faptul ca imi place sa cant si muzica de petrecere nu ma impiedica sa ma descurc foarte bine si cu alte stiluri muzicale", ne-a declarat Costi Ionita. Piesa cu cele mai mari sanse sa ne reprezinte la Atena a fost, in opinia lui Costi, "Jokero" a celor de la Akcent.


MODA LA ATENA

Mihai Traistariu si-a dorit foarte mult sa castige acest concurs si isi facuse planuri pentru cazul in care ar fi ajuns in Grecia, inca inainte de aflarea rezultatelor. Cu gandul la scena de la Atena, interpretul ne-a declarat ca pentru costumatia de scena ar vrea sa apeleze la creatorul de moda Catalin Botezatu si la stilistul Razvan Ciobanu . Traistariu este bucuros ca melodia sa are priza la publicul international, lucru demonstrat de mesajele primite din strainatate.


BOXE CU CANTEC

Mihai Traistariu ne-a povestit ca sonorizarea din semifinala de sambata a fost foarte buna, cu o singura exceptie. In timp ce canta a facut o corectura la boxele de pe scena pentru ca vocea lui a fost acoperita de zgomotele facute de public, moment in care a si avut o ezitare. Traistariu crede ca faza nationala a Eurovisionului 2006 a fost imbogatita de prezenta cantaretilor si compozitorilor straini. Este pentru prima data cand TVR, organizatorul selectiei nationale Eurovision, permite inscrierea in concurs a interpretilor care nu au nationalitate romana. Linda, castigatoarea Cerbului de Aur de anul trecut, este pe jumatate romanca, pe jumatate fiind italianca. In randul compozitorilor s-au regasit un irlandez, un neamt si un roman stabilit in Norvegia.



FINALISTII

In urma preselectiilor care s-au desfasurat atat vineri, cat si sambata seara, 12 piese s-au calificat in finala nationala de duminica. Vineri au fost ascultate 10 piese, iar sambata 11. 6 piese din fiecare semifinala au trecut de bariera juriului de specialitate.
1. Gina Pop Band - "Hey a hey"
2. Linda - "Se tu vuoi"
3. Maria Radu si Mike Peterson - "It's Our World"
4. Jasmine - "Sunshine"
5. Akcent si Nico - "Jokero"
6. Dora - "Brand New Feeling"
7. MiDo - "Sagapo"
8. Mihai Traistariu - "Tornero"
9. Indiggo - "Be My Boyfriend "
10. Laurentiu Cazan - "I Believe in My Star"
11. Delia - "Gandesti prea high"
12. Tony Poptamas si Desperado - "The Universe"


ULTIMA ORA: MIHAI TRAISTARIU PLEACA LA ATENA!

Mihai Traistariu (cu melodia "Tornero") a reusit sa-i invinga pe favoritii selectiei nationale pentru concursul Eurovision 2006, trupa Akcent si Nico (cu piesa "Jokero"). Lupta s-a dat intre juriu si public. In timp ce publicul i-a desemnat castigatori pe baietii de la Akcent cu 12 puncte (echivalentul a 8007 voturi), juriul de specialitate le-a dat doar 8 puncte. Insa castig de cauza a avut Traistariu cu 12 puncte oferite de juriu, acestea adaugandu-se punctajului acordat de public: 10 puncte (echivalentul a 7852 voturi). Prin urmare, Traistariu va reprezenta Romania la Eurovision, care se va desfasura la Atena, in Grecia, intre 18 si 20 mai. Solistul va avea o sarcina dificila. Trebuie sa depaseasca sau macar sa egaleze performanta inregistrata la Kiev in 2005 de Luminita Anghel si Sistem, care au obtinut locul trei, cea mai buna pozitie castigata de cand Romania concureaza la Eurovision.
Si aceasta finala a avut parte de scandalul ei. Gemenele de la Indiggo au contestat impreuna cu mama lor corectitudinea televotingului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea