Social

#graham watson #europarlamentar #opinie #romania #muncitori

Europarlamentarul britanic Graham Watson condamna neacceptarea muncitorilor romani in anumite state europene

Graham Watson , liderul ALDE (Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa), crede ca este o rusine ca unele state UE nu primesc inca muncitori romani pe teritoriul lor.

El a reactionat dur la o intrebare adresata de jurnalistii de la Bruxelles referitor la decizia unor state de a nu permite accesul muncitorilor romani la locurile de munca din respectivele state. "Este o rusine ca anumite state europene nu accepta muncitori romani, trebuie sa punem capat acestei situatii cat mai repede cu putinta", a declarat el, citat de Adevarul.

Parlamentarul european si-a precizat pozitia in legatura cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, spunand ca a fost decizia corecta , desi au existat si inca exista voci care considera ca "decizia a fost luata prea repede". Unul dintre motivele invocate de liderul ALDE a fost cel al aportului adus de Romania la proiectul european, nu doar politic si economic, dar si cultural.  

Potrivit opiniei lui Watson, citat de Adevarul, "daca acum opt ani am fi intrebat sefi de stat si de guvern de ce statele lor sunt in UE, ar fi raspuns ca sunt deoarece organizatia este cimentul care tine legate caramizile care formeaza Alianta Nord-Atlantica , ce ne-a adus cea mai lunga perioada de pace din istoria continentului nostru. Sau ar fi spus ca sunt in UE pentru ca piata comuna ne-a oferit posibilitatea unei cresteri economice majore si durabile". Acum exista insa alte provocari, precum "rapida suprapopulare a planetei, migratia, schimbarea climatica , aparitia criminalitatii internationale legate de terorism sau securitatea energetica".

Graham Watson este europarlamentarul britanic care candideaza pentru functia de presedinte al Parlamentului European din partea ALDE, grup pe care il conduce inca din 2002. Alianta Liberalilor Democrati pentru Europa este cea de-a treia forta politica din Parlamentul European.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea