Social

#dunare #inundatii #ploi #cod galben #stare de alerta

Europa, sub ape. Dunarea, risc mare de inundatii

Ploile abundente din ultima perioada au facut ravagii in Europa Centrala, iar cateva state, printre care Germania, Cehia, Austria si de curand Ungaria, se confrunta cu unele dintre cele mai puternice inundatii din ultimii zece ani. Pana acum, sapte persoane si-ai pierdut viata si mii de locuinte au fost evacuate. Imaginile cu dezastrul facut de aceste inundatii sunt de cosmar.









 

Ieri-dimineata, autoritatile din Budapesta si Ungaria au decretat stare de alerta si pe fluviul Dunarea, care ar putea ajunge la un nivel-record de 860 de centimetri, dupa ce aceasta a depasit vechiul record de 500 de ani in Passau, Germania, ajungand la 1.220 de centimetri.

De asemenea, in Slovacia, navigatia pe Dunare a fost interzisa, doua poduri din nordul Ungariei au fost inchise.

Autoritatile ungare au inceput deja sa ia masuri pentru evitarea eventualelor inundatii, care ar putea deveni la fel de grave ca inundatiile din 2002.

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a anuntat ca pana in acest moment Dunarea nu prezinta un pericol pentru Romania, iar debitele sunt, deocamdata, in limitele normale multianuale si se poate vorbi despre un eventual cod galben sau portocaliu.

Sursa foto: www.foxnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea