Social

#ce verdict romania #monitorizare justitie romania

Europa asteapta verdicte in cazuri ca Nastase pentru ridicarea monitorizarii

O Conditie esentiala pentru ridicarea monitorizarii justitiei de catre CE sunt verdictele - achitari sau condamnari - in cazuri de coruptie la nivel inalt precum cel al fostului premier Adrian Nastase.

Seful comisiei pentru afaceri europene din Bundestag , Gunther Krichbaum, a declarat pentru NewsIn ca monitorizarea se va incheia cand Romania va indeplini toate conditiile, amintind in acest context importanta unor verdicte in cazurile de coruptie la nivel inalt.

"Depinde de Romania cand va fi incheiata monitorizarea. Una din conditiile esentiale este combaterea hotarata a asa-numitei 'coruptii la nivel inalt'. Este necesar ca procesele in curs, cum ar fi de exemplu cazul Nastase , sa fie finalizate, fie prin achitare , fie prin condamnare . Nu doar Europa, dar si oamenii din Romania asteapta acest lucru. De aceea este in interesul tuturor ca ritmul reformelor dinainte de 2007 sa fie reluat si nu ca reformele deja initiate sa fie anulate", a spus Krichbaum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea