Social

#amenintare #greve #europa

Europa, amenintata de greve

Un val de neliniste s-a abatut asupra Europei din cauza incercarilor guvernelor si companiilor private de a impune masuri de austeritate , a reduce din salarii si a salva unele natiuni din faliment, scrie Ziare.com. Numeroase proteste au avut loc in ultimele zile in Grecia, Spania, Germania si Franta, insa se pare ca acesta e doar inceputul unor revolte publice de o amploare nemaintalnita pe continentul european de la fervoarea revolutionara din 1968, informeaza The Independent.

O uriasa greva a avut loc marti seara in Spania, protestele din Grecia ar putea paraliza aceasta tara, controlorii de trafic francezi au intrat si ei in greva, la fel si pilotii Lufthansa , iar acesta este doar inceputul celei mai mari demonstratii publice care a avut loc in Europa.

Din cauza cresterii somajului si a politicilor de austeritate , muncitorii din Europa au devenit in ultima perioada tot mai nelinistiti. 

Producatorul auto Fiat a anuntat, in aceasta saptamana, ca va inchide pentru doua saptamani sase fabrici italiene, in urma "colpasului cererii" de automobile noi. 30.000 de muncitori vor fi afectati, cam jumatate din angajatii companiei. 

Guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King , si-a exprimat ingrijorarea ca redresarea economiei din Europa este blocata, afirmand ca va avea repercusiuni sumbre pentru economia britanica.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea