Social

#adrian severin #parlamentul european

Eurodeputatul Adrian Severin, anchetat pentru coruptie: "Nu e nimic ilegal"

Publicatia The Sunday Times a filmat cu camera ascunsa trei eurodeputati , care au acceptat bani pentru anumite actiuni in Parlamentul European. Eurodeputatul PSD Adrian Severin este unul dintre cei trei si este acum anchetat pentru coruptie.

Unul dintre cei trei eurodeputati, conservatorul austriac Ernst Strasser, a demisionat, iar vicecancelarul austriac, Josef Proll, conducatorul partidului din care facea parte, si-a cerut scuze celor care l-au votat.

Ceilalti doi anchetati de Parlamentul European sunt Adrian Severin, si un fost ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, amandoi membri ai grupului socialist-democrat al PE.

Severin a negat orice ilegalitate explicand ca, amendamentul pe care il voiai reporterii sub acoperire si pentru care urma sa fie platit, nu a fost depus de el, ci de eurodeputatul Sebastian Bodu .

"Este o porcarie extraordinara! Au venit la mine doi indivizi care se pretindeau de la firma Tzlor Jones Public Affaires, care mi-au propus un contract de membru in boardul internnational al acestei companii. Aceasta nu este o problema, nu e nimic ilegal, sunt membru in mai multe board-uri. Nu, fiindca in statutul nostru scrie clar ca nu poti fi platit pentru actiuni ce tin de exercitartea mandatului, iar depunerea de amendamente este o parte a mandatului nostru. Pe de alta parte, poti convinge pe cineva sa depuna un anumit amendament, dar atunci cand se pune problema dezbaterii si a votului trebuie sa-ti declari interesul legat de aceasta chestiune si sa te abtii", a explicat Adrian Severin, citat de Adevarul.ro.

Eurodeputatul Monica Macovei a cerut demisia lui Adrian Severin si inceperea unei anchete a DNA.

"Cer demisia imediata a lui Adrian Severin din Parlamentul European. Daca nu isi da demisia, astept ca Victor Ponta si conducerea PSD sa il excluda din partid si sa-si ceara iertare pentru faptele acestuia", a declarat Macovei, citata de Gandul.info.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea