Social

Eurobacalaureatul

La proba orala de limba romana a examenului de bacaluareat , liceenii au luat note mari mai ales la subiectele non-literare, cum ar fi cele despre legislatia europeana si socialism.

Elevii de la liceele de elita din Capitala s-au inghesuit luni, la proba orala de limba romana, sa traga din biletele numerotate de la 80 la 1.000, desi acestea nu contineau prea multe elemente de literatura.

„Ne plac subiectele de genul acesta, legislatie europeana , drepturile cetateanului comunitar. Mie mi-a venit subiectul numarul 99, un paragraf din Ghidul european al cetateanului, pe care sa fac analiza de text. Am zis de romanii din Italia si Spania, ca ei ar trebui sa nu fie o povara pentru statele respective si ca ar trebui sa aiba loc de munca si sa plateasca taxe“, ne-a povestit, fericita, Corina Angheloiu la iesirea din sala de examinare de la Colegiul National „Gheorghe Lazar“.

Potrivit listei de subiecte avizate de Ministerul Educatiei pentru proba orala de Limba si literatura romana, cele numerotate de la 90 - 100 contin texte numai din legislatia europeana. Aceasta ne-a mai spus ca o sa urmeze Universitatea Sheffield din Marea Britanie, unde va invata arhitectura. „Am multi colegi care au optat pentru o bursa universitara in strainatate“, ne-a mai spus liceanca.

Directorul Colegiului National „Gheorghe Lazar“, Victor Nicolae, ne-a declarat ca liceul este pregatit sa treaca de examen chiar daca este canicula. „Am calculat ca apa sa ajunga pentru toata perioada de examinare. In plus, avem lamaie si calciu si folosim numai clasele care dau spre parcul Cismigiu , pe motiv ca este umbra si mai racoare“, a explicat Victor Nicolae. Acesta ne-a mai spus ca nu are emotii, pe motiv ca elevii din acest colegiu sunt bine pregatiti. „Intrebati-i sa vedeti cati au luat 10“, ne-a indrumat, mandru, directorul.

La Colegiul National „Gheorghe Sincai“ liceenilor le-a cazut din opera lui Eminescu, a lui Eugen Simion, dar si din legislatia europeana. „Mi-a venit sa comentez stilul publicistic si stiintific pe un text scris de Eugen Simion“, ne-a explicat Andreea, fericita ca a luat 10. Din 15 elevi cati intrasera in examen luni, intre orele 10 si 11.30, jumatate nimerisera bilete ce contineau texte de Eugen Simion si Mihai Eminescu.

La cele doua colegii nationale elevii nu au zabovit mai mult de cinci minute in fata comisiei. Dupa speech-ul elevului, daca acesta nu era concis, profesorul il mai intreba: „Crezi ca poporul roman mai este tolerant fata de clasa politica ? Dar fata de societate?“.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea