Social

EURO 2008: Spania s-a calificat in finala, unde va intalni Germania

Echipa nationala a Spaniei s-a calificat in finala Campionatului European, dupa ce joi seara a castigat cu 3-0 semifinala disputata contra Rusiei, la Viena.

 RUSIA - SPANIA 0-3 (Xavi 50, Guiza 73, Silva 82)

Rusia: Afinfeev - Aniukov, Berezutki, Ignasevici, Jirkov - Semak - Zirianov, Semsov (Bilialetdinov 56), Saenko (Sicev 57) - Pavliucenko, Arsavin. Selectioner: Guus Hiddink.

Spania: Casillas - Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevilla - Iniesta, Senna, Xavi Hernandez (Xabi Alonso 69), Silva - Villa (Fabregas 34), Torres (Guiza 69). Selectioner: Luis Aragones .

Cartonase galbene: Jirkov 56, Bilialetdinov 60

Arbitri: Frank De Bleeckere - Peter Hermans, Alex Verstraeten (toti Belgia)

Stadion: Ernst Happel (Viena); Spectatori: 50.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 50: Iniesta a trimis o centrare de pe partea stanga in centrul careului, iar Xavi a reluat mingea in poarta.

0-2, min. 73: Fabregas ii trimite o pasa lui Guiza, aflat la limita ofsaidului, iar acesta reuseste sa trimita balonul peste portarul rus.

0-3, min. 82: Silva stabileste scorul final cu un sut din interiorul careului, dupa o pasa a lui Cesc Fabregas .

Capitanii celor doua echipe, Semak si Casillas, au citit un mesaj impotriva rasismului inainte de meci, la fel cum s-a intamplat si in cazul primei semifinale.

Cele doua echipe s-au mai intalnit si in grupe, cand Spania a castigat cu scorul de 4-1. A fost pentru a patra oara in istoria Campionatelor Europene in care doua echipe s-au intalnit de doua ori in cadrul turneului final. In 1988, Olanda a pierdut cu 0-1 primul meci din grupa, contra URSS, dar s-a revansat in finala, cand a castigat cu 2-0. Germania a castigat de doua ori in fata Cehiei la EURO 96, printre care si finala. La editia trecuta a Campionatului European, gazda Portugalia a pierdut de doua ori contra Greciei, in primul meci al turneului si in finala.

Finala Campionatului European va avea loc duminica, 29 iunie, de la ora 21:45, intre Germania si Spania, pe stadionul Ernst Happel din Viena. Partida va fi condusa de o brigada din Italia, cu Roberto Rosetti la centru.

 

Sursa foto : Antena3 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea