Social

#produse #ue #etichete #interzicere #etichete "made in UE" #tara de provenienta

Etichetele "made in UE", interzise

Pe etichetele produselor care sunt comercializate in Romania va fi interzisa marca generala "made in UE", iar producatorii vor fi obligati sa treaca pe acestea tara de provenienta.


Acesta propunere a venit din partea Parlamentului European si al Consiliului European, pentru o mai buna siguranta a produselor de consum. Astfel, toti importatorii si productorii vor fi obligati sa mentioneze in mod explicit pe etichete tara de origine a produselor.

"In cazul in care tara de origine determinata in conformitate cu alineatul 2 este un stat membru al Uniunii, producatorii si importatorii vor face trimitere la respectivul stat membru", potrivit unei hotarari a Senatului publicata in Monitorul Oficial.

Pana acum, daca un produs era fabricat intr-un stat membru al UE, nu era obligatoriu ca firma sa specifice clar care este tara de origine, etichetarea "made in UE" fiind foarte raspandita printre produsele vandute in Romania.

De asemenea, si retailerii care comercializeaza marci proprii vor fi nevoiti sa faca aceeasi etichetare.

Sursa foto: www.europarl.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea