Social

#etichete alimente #alimente #etichete #schimbare etichete

Etichetele alimentelor vor fi schimbate incepand cu 14 decembrie

Toate etichetele medicamentelor si produselor alimentare din Uniunea Europeana, inclusiv Romania, vor fi schimbate incepand cu data de 14 decembrie, potrivit prevederilor Regulamentului 432/2012.

"Prin aceasta initiativa legislativa se stabileste o lista de mentiuni de sanatate permise, inscrise pe produsele alimentare. Aceste explicatii vor fi altele decat cele care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la dezvoltarea si sanatatea copiilor", explica reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Consumatorii romani vor fi informati despre beneficiile si riscurile pe care le presupun substantele aflate in compozitia acestor produse.

De exemplu, in dreptul aditivului E410 (guma de guar), pe care il intalnim in compozitia pateului de ficat, va fi mentionat "un avertisment privind riscul de sufocare pentru persoanele cu dificultati la inghitire. Sau, in cazul ingerarii substantei cu un aport inadecvat de lichid, se va recomanda ingerarea cu multa apa, pentru a asigura ajungerea substantei in stomac".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea