Social

#eticheta #daciana sarbu #alimente sanatoase #etichete produse alimentare

Etichete pentru alimentele sanatoase

Eurodeputata PSD, Daciana Sarbu , si liderul delegatiei laburistilor britanici din Parlamentul European, Glenis Willmott, au cerut Comisiei Europene sa stabileasca reguli clare in ceea ce priveste etichetele produselor alimentare, potrivit unui comunicat remis presei.

Astfel, cei doi vor ca firmele care produc alimente sa nu mai poata scrie pe etichete ca produsele lor aduc diverse beneficii asupra sanatatii decat daca acest lucru este cu adevarat demonstrat.

Daciana Sarbu sustine ca CE nu a stabilit nici pana in prezent cantitatile de ingrediente care elimina un produs din categoria alimentelor sanatoase.

"Un produs ne poate imbia de pe eticheta, prin faptul ca are putine grasimi, sa-l luam de pe raft , cand de fapt el contine cantitati uriase de sare sau de alte ingrediente nocive. Acest lucru este profund incorect; suntem intr-o zona gri, care aduce profit marilor producatori de alimente si suferinta - consumatorilor", a spus Daciana Sarbu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea