Social

#cariera #somaj #loc de munca #anofm #rata somaj

Estimare ANOFM: Rata somajului nu va depasi 5% in acest an

Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca ( ANOFM ), a declarat, marti, ca rata somajului este in usoara crestere, din cauza dispartiei posturilor sezoniere si inregistrarii noilor absolventi .

Bian estimeaza ca in acest an rata somajului nu ar trebui sa depaseasca cinci procente , conform agentiei Mediafax.

Silviu Bian a mai afirmat ca numarul tinerilor care isi cauta un loc de munca este ingrijorator, rata somajului in randul tinerilor intre 16 si 25 de ani reprezentand 27% din rata totala a somajului.

La inceputul lunii septembrie, seful ANOFM declara ca pana la finalul acestui an rata somajului va ajunge la 4,8 %: "Rata somajului se va aplatiza. Desigur ca acum am avut activitatile sezoniere care incep sa se termine, au venit absolventii. Dar rata nu a crescut foarte mult, ca in alti ani. Cred ca va fi undeva la 4,8 de la 4,77%, deci o crestere foarte mica, desi absolventii au venit si s-au inregistrat. S-au inscris foarte multi tineri".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea