Social

#evaziune fiscala #social #recompense financiare

Esti dispus sa oferi informatii Fiscului despre persoane si firme? Ai putea fi recompensat financiar!

Romanii care vor oferi Fiscului informatii referitoare la fapte de evaziune ale unor companii sau persoane ar putea fi recompensati financiar sau ar putea beneficia de anumite facilitati, a declarat Liviu Voinea, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP).

In Suedia exista deja o lege a "denuntatorului" pe care oficialul MFP intentioneaza sa o studieze cu atentie in vederea implementarii in Romania.

"In Suedia vom analiza si sistemul denuntatorului, care functioneaza de ani buni acolo si ar putea fi implementat si la noi", a declarat Voinea pentru Mediafax.

Secretarul de stat spune ca suedezii sunt stimulati fiscal sa dea informatii despre operatiunile unor companie, precum si despre averea vecinilor si a cunostintelor.

"Acolo oamenii primesc la posta scrisori in care sunt informati ca au platit un impozit X, dar li se trasmite si daca unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazeaza pe faptul ca oamenii stiu cel mai bine situatia vecinilor si pentru cei care transmit informatii corecte despre acestia se aplica scutiri, sau li se da o recompensa si mai platesc doar diferenta", a explicat Voinea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea