Social

#nevasta cicalitoare #deces timpuriu #deces barbati

Esti cicalitoare? Iata ce tragedii poti provoca!

O nevasta cicalitoare dubleaza riscul de deces timpuriu al barbatilor. Este concluzia cercetatorilor danezi, care au stabilit ca reprosurile nenumarate scurteaza viata partenerilor de cuplu, arata dailymail.co.uk.

Stresul provocat de tirul de intrebari la care unele femei isi supun barbatii le slabeste celor din urma sistemul imunitar. In plus, persoanele cicalite zi de zi de sotii, copii sau chiar de catre vecini au mai mari sanse sa se imbolnaveasca de inima si de cancer.

Potrivit cercetarilor, cei mai supusi acestor riscuri sunt barbatii pentru ca, spre deosebire de femei, acestia nu isi impartasesc problemele prietenilor apropiati, iar lipsa exteriorizarii este cea care le creste gradul de stres.

Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au urmarit, vreme de 11 ani, reactiile a 9.875 de barbati si de femei cu varsta cuprinsa intre 36 si 52 de ani. In toata aceasta perioada, 196 dintre ei au murit, fie din cauza bolilor de inima, a cancerului sau a bolilor de ficat, dar si din cauza abuzului de alcool.

In vreme ce barbatii care au spus ca au de-a face cu un partener extrem de cicalitor au dovedit sanse de doua ori mai mari de a muri, femeile din aceeasi categorie au prezentat doar 34% risc de deces prematur.

Sursa foto: smashingtopten.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea