Social

#prioritate #prima banda #masini #bucuresti #program #aprobat #sofer #pasager #poluare #viteza

Este oficial: autoturismele cu peste 3 pasageri au prioritate pe prima banda

Autoturismele cu trei sau mai multi pasageri vor putea circula pe prima banda a soselelor din Capitala, cea pe care au prioritate vehiculele RATB si masinile de interventie (salvare, politie, pompieri).

Hotararea, prevazuta in Programul integrat de gestiune a calitatii aerului in Bucuresti, a fost aprobata, marti, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), informeaza NewsIn. Programul prevede si interzicerea stationarii oricarui vehicul, intre orele 8:00 si 20:00, pe banda intai a soselor cu doua benzi.

Programul incurajeaza mersul pe bicicleta si folosirea in comun a autoturismelor de mai multe persoane. In acelasi program, una dintre masurile pentru cresterea calitatii aerului in Capitala se refera la parcari, care ar urma sa aiba "dale innerbate". Altfel spus, intre dale va trebui sa fie prevazut un spatiu care sa permita cresterea ierbii.

Programul mai prevede ca marile centre comerciale sa permita accesul in parcarile proprii masinilor riveranilor, gratuit, intre orele 10 seara si 8 dimineata. Acelasi program propune si cresterea tarifelor pentru parcarea in zonele centrale. Vor scoate bani din buzunar si proprietarii de terenuri care nu construiesc ceva pe suprafata detinuta in termen de un an de la dobandirea acesteia. Acestia vor fi obligati sa amenajeze spatii verzi pe terenul detinut, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi.

Pe de alta parte, cei care construiesc vor fi obligati sa faca spatii verzi si sa planteze arbori pe 30% din suprafata parcelei detinute. Constructiile noi vor trebui, in plus, sa aiba spatii de parcare pentru biciclete .

Programul prevede ca soferii nu vor avea voie sa circule cu mai mult de 30 de kilometri la ora pe strazile secundare din Capitala si in apropierea scolilor. Programul integrat de gestionare a calitatii aerului in municipiul Bucurest prevede si facilitati la impozitare pentru cladirile care au amenajate terase verzi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea