Social

Essiacul, ceaiul "bun la toate"

Este vorba despre un ceai, un amestec realizat din patru plante: măcriş, brusture , reventul turcesc şi ulmul cu coaja netedă. Compoziţia aceasta, descoperită în secolul al XIX-lea în Canada, a starnit curiozitatea specialiştilor din SUA şi Canada. Denumirea provine de la numele unei surori medicale, care lucra la un spital din Ontario , Renée Caisse, adică numele ei scris invers. Combinaţia celor patru plante a aflat-o de la un indian şi a folosit-o în cazurile foarte grave, în familie şi la unii pacienţi bolnavi de cancer, în faza terminală. Nouă medici canadieni cu care a colaborat asistenta R. Caisse au fost uimiţi de rezultatele obţinute de pacienţii care au băut acest ceai şi au cerut Departamentului Sănătăţii şi Asistenţei Sociale din Canada să-i aprobe asistentei să efectueze mai multe teste. În motivaţia lor, medicii precizau că acest ceai - Essiacul "nu provocă niciun rău, alungă durerile, reduce dilataţiile şi prelungeşte viaţa în cazurile fără speranţă". Răspunsul a fost favorabil şi instituţia respectivă a delegat doi medici pentru investigaţiile de rigoare. Cu acordul acestora, Renée a mai studiat efectele Essiacului timp de 15 ani. Pe langă mixtura de plante care intrau în compoziţia Essiacului, s-au preparat şi injecţii. Formula Essiacului a fost "vandută" cu un dolar unei companii farmaceutice . Iată ingredientele: 6,5 ceşti - rădăcină de brusture; 453 g iarbă de măcriş ; 28,35 g rădăcină de revent turcesc; 113,4 g de scoarţă de ulm cu coaja netedă; 7,6 l de apă distilată, fără sodiu. Se folosesc vase din material inoxidabil, iar gramajul trebuie respectat cu stricteţe. Preparare: Se amestecă foarte bine cele patru ingrediente uscate; într-o oală mare, de 15 l, se pune apa distilată, fără sodiu, şi se lasă să dea în clocot o singură dată, cu capacul pus. În această apă vom pune o ceaşcă de ingrediente (opt linguri). Restul ceaiului se păstrează într-un spaţiu răcoros, întunecat şi uscat. Ceaiul va fierbe 10 minute, timp în care oala trebuie acoperită cu capac. Apoi stingem focul. După 12 ore, oala acoperită va fi pusă din nou pe foc, lăsand-o să se apropie de punctul de fierbere, însă fără a da în clocot. Vom stinge focul şi ceaiul va fi strecurat în altă oală, de 11 l. Operaţia se va repeta după ce am spălat oala de 15 l. Cat este fierbinte, ceaiul se pune în sticle sterilizate şi închise etanş. După ce s-au răcit, sticlele vor fi puse la frigider. În orice context, medicul trebuie să-şi dea avizul pentru folosirea Essiacului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea