Social

#eruptie #islanda #vulcan

Eruptia din Islanda da peste cap traficul aerian de la Otopeni spre Londra si Dublin

O cursa aeriana British Airways de la Bucuresti spre Londra a fost anulata, iar cea dinspre capitala britanica nu va ateriza in aceasta seara pe Otopeni, din cauza fumului gros de deasupra capitalei britanice, produs de eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull, din sudul Islandei.

Pe langa cursele spre si dinspre Marea Britanie, au fost anulate ci cele dinspre capitala irlandeza Dublin.

Pe aeroportul Baneasa , cursele spre si dinspre Anglia s-au desfasurat conform orarului.

La Londra, oficialii de pe aeroportul Heathrow a anuntat ca 150 de zboruri au fost anulate.

Mai multe aeroporturi din Norvegia si Marea Britanie au fost inchise, si o serie de curse care urmau sa decoleze din Statele Unite au inregistrat intarzieri, din cauza norului de cenusa aruncat de vulcan. De asemenea, intarzieri au avut loc si in Danemarca.

Mai mult, autoritatea aviatica norvegiana, AVINOR, a inchis spatiul aerian din jumatatea de nord a tarii, iar oficialii aviatici din Marea Britanie au restrictionat zborurile din nordul Scotiei.

Vulcanul activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull, din sudul Islandei, a erupt pentru a doua oara, miercuri, la numai doua zile dupa ce isi incetase activitatea inceputa luna trecuta, provocand evacuarea a 800 de oameni.

Eruptia puternica de miercuri a topit partial ghetarul sub care se afla vulcanul activ, determinand evacuarea locuitorilor din zona, de teama inundatiilor, in conditiile in care un rau din apropiere a crescut deja cu 83 de centimetri, scrie Fox News.

  Foto : CNN

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea