Social

#subiect #greseala #teza unica #ecaterina andronescu #i.l.caragiale

Eroare de Caragiale la Ministerul Educatiei

Unul dintre subiectele tezei unice la limba romana clasa a VIII-a a fost gresit. La redactarea subiectelor, personajele din schita lui Caragiale "Triumful talentului", Ghita Nitescu si Nita Ghitescu, au fost incurcate.

Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP) este organismul responsabil pentru verificarea validitatii subiectelor si ei au extras varianta 9 a subiectelor de teza pentru clasele a VII-a si a VIII-a.

Cerintele subiectului au fost analiza gramaticala a textului, dar si formularea clara si logica de catre elevi a unei opinii referitoare la mesajul fragmentului citat. Inversarea numelor personajelor a creat confuzie intre elevi, mai ales ca textul schitei le-a fost prezentat "la prima vedere". Profesorii supaveghetori nu au sesizat greseala.

"Este o greseala la clasa a VIII-a, la primul subiect. Pentru ca fragmentul este scos din context, este posibil ca elevii sa faca o confuzie intre personaje, cu atat mai mult cu cat textul este la prima vedere. Sper ca, in momentul corectarii, profesorii sa tina cont de inversarea de nume si sa nu-i sanctioneze la nota pe elevi. Ei pot pierde in acest context cateva zeci de sutimi", a declarat Laurentiu Dumitrescu, profesor de limba romana la Scoala Centrala din Bucuresti, pentru Adevarul.

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti cere demiterea coordonatorilor elaborarii subiectelor pentru teze. Ei au trimis o scrisoare Ecaterinei andronescu in care isi exprima nemultumirea asupra erorii din redactarea subiectului.

"A fost un text la prima vedere a carui dificultate este generata tocmai prin utilizarea celor doua nume. In momentul in care, pe parcursul textului, aceste nume sunt inversate, apare o confuzie si mesajul autorului se pierde. Copilul nu-si mai poate exprima corect opinia pentru ca este bulversat de eroarea care se face", se arata in scrisoarea trimisa ministrului Educatiei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea