Social

#Fethullah Gulen #Turcia lovitura de stat #puci Ankara #recep tayyip erdogan

Erdogan: “Poporul turc doreste reintroducerea pedepsei cu moartea”

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seara, pentru CNN, va aproba orice decizie cu privire la pedeapsa capitala adoptata de parlament, intrucat “poporul turc doreste pedeapsa cu moartea”. Pe de alta parte el a subliniat ca va cere Statelor Unite, in mod oficial, sa il extradeze pe liderului religios Fethullah Gulen, considerat vinovat de organizarea loviturii de stat.

CNN a difuzat un fragment din interviul realizat cu presedinte turc, in care Erdogan a caracterizat lovitura de stat drept o “crima de tradare clara”.

“Liderii se vor aduna si vor discuta daca accepta, daca vor pune in discutie, iar eu, ca presedinte voi aproba orice decizie va iesi din Parlament”, a declarat Erdogan, cu privire la propunerea privind reintroducerea pedepsei cu moartea. Turcia a abolit pedeapsa cu moartea in 2002, urmata de o interzicere totala in 2004 ca parte a introducerii unor reforme privind drepturile omului intreprinse pentru a obtine statutul de membru al UE.

“Oamenii din strada au formulat aceasta cerere. Oamenii sunt de parere ca acesti teroristi trebuie ucisi... De ce sa-i tin si sa le dau de mancare in inchisori, ani la rand, asta spun oamenii”, a declarat Recep Tayyip Erdogan. “Ei vor un final rapid pentru ca oamenii si-au pierdut rude, vechini, copiii...ei sufera, deci oamenii sunt foarte sensibili si vor sa actionam judicios si cu grija in acest caz”, a adaugat presedintele turc.

Sursa foto: Hepta


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea