Social

#inundatii Europa #boli infectioase Europa #schimbari climaterice

Epidemii de boli infectioase in Europa!

“Zeci de mii de decese premature” se vor inregistra in Europa in urmatorii ani, atrage atentia Agentia Europeana de Mediu (AEM). Cauza o reprezinta schimbarile climaterice, care vor creste riscul de inundatii si de seceta, dar si vor facilita raspandirea cu mai mare usurinta a bolilor infectioase.

Inundatii vor fi mai dese in vestul Europei, in timp ce perioadele de seceta s-ar putea abate cu precadere in zonele sudice si sud-estice ale continentului nostru, potrivit Agerpres. Alte riscuri asociate cu schimbarile climaterice sunt randamentele agronomice scazute si cresterea prevalentei bolilor infectioase sensibile la conditiile de mediu, raspandite de insecte — spre exemplu boala Lyme, provocata de capuse, ori febra dengue, asociata cu tantarul-tigru asiatic.

Valurile de caldura pot cauza “zeci de mii de decese premature”, mai mentioneaza Agentia Europeana de Mediu.

 Printre alte efecte mentionate se numara pierderea biodiversitatii terestre si acvatice.

Evenimentele extreme determinate de clima in perioada 1980-2013 au costat cele 33 de state europene membre ale Agentiei peste 400 de miliarde de euro (430 de miliarde de dolari), cele mai mari fiind inregistrate in regiunea mediteraneana.

Printre masurile sugerate de Agentie in vederea contracararii consecintelor schimbarilor climaterice se numara barierele de protectie impotriva inundatiilor, o mai buna utilizare a resurselor de apa si adaptarea cladirilor pentru a face fata mai bine evenimentelor legate de clima, dar si un mai bun schimb de informatii.

“Dimensiunile viitoarei schimbari climaterice si a urmarilor sale vor depinde de eficacitatea implementarii angajamentelor noastre globale de a reduce emisia de gaze cu efect de sera”, a declarat directorul executiv al AEM, Hans Bruyninckx. Acesta a mentionat nevoia de a “aplica strategiile si politicele corecte de adaptare”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea