Social

#epidemie febra dengue #bolivia

Epidemie de febra dengue, in Bolivia

Guvernul bolivian a anuntat marti ca tara a fost afectata de o epidemie de febra Dengue. Cinci persoane si-au pierdut viata si alte aproximativ 7.000 s-au imbolnavit.

Ministrul Sanatatii din aceasta tara a anuntat ca numarul de persoane bolnave a ajuns la 6.699 in ianuarie, iar numarul celor care s-au imbolnavit de forma fatala a bolii, care provoaca hemoragii a fost de 11, dintre care cel putin 4 au decedat, anunta Latin American Herald Tribune.

Chiar daca presa a relatat despre cinci decese din cauza febrei dengue, pana acum au fost confirmate oficial doar patru. "Situatia a iesit de sub control, insa guvernul este in continuare preocupat", a declarat ministrul sanatatii, Ramiro Tapia.

Boala este transmisa de tantarul din specia Aedes aegypti. Simpotmele sunt febra mare, dureri de cap , greata, varsaturi si iritatii pe piele, iar forma extrem de agresiva, care produce si hemoragii, este fatala pentru copii si batrani. Epidemia a fost cauzata de inmultirea necontrolata a tantarilor, in special in zonele sarace.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea