Social

#inchiderea scolilor #epidemie de gripa #gripa

Epidemia de gripa, motivul real pentru care elevii stau acasa?

In timp ce primarul Gabriela Firea anuntat ca a decis inchiderea scolilor in Capitala timp de o saptamana, din cauza conditiilor meteo, unii parintii sunt de parere ca alta este cauza acestei masuri.

„De cateva zile dorm prost de cand un copil al vecinilor a murit de aceasta gripa de tip A. Si ma gandesc cu teama ca incepe scoala”, a scris o mamica pe Facebook, citata de .evz.ro. „Eu am sunat pediatrul care a confirmat epidemia de gripa tip A si mi-a spus sa-mi mai tin copilul acasa daca am aceasta posibilitate”, a scris tatal altui copil.

Cel putin in Capitala, sunt zeci de mii de cazuri de gripa si viroze!

Potrivit ultimei raportari a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor, realizata pe intervalul 26 decembrie 2016 - 1 ianuarie 2017, „activitatea gripala a evoluat cu intensitate medie, in focare locale (municipiul Bucuresti) si cu cazuri sporadice in unele judete. La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 64.572, cu 15,2% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (56.024) si cu 1,7% mai mare comparativ cu cel inregistrat in saptamana anterioara (63.466)”. Dintre numarul total, 152 de cazuri (cele mai multe - 67 - in Bucuresti) au fost de gripa de Tip A si patru de tip B.

In intervalul mentionat, doua persoane si-au pierdut viata, ambele avand si alte afectiuni, care le-au fost agravate de virus gripal tip A, subtip H3N2. Este vorba de o femeie de 37 de ani din Galati si o batrana de 80 de ani din Dambovita. Saptamana aceasta insa, un copil a murit la Institutul „Matei Bals” din Capitala, avand confirmata infectia.

„Da, am avut un copil decedat la care era confirmata infectia cu virusul gripal tip A, subtip H3N2. Sa stiti ca noi ne asteptam din clipa in clipa sa se declare epidemie de gripa”,a explicat doctorul Catalin Apostolescu, purtatorul de cuvant al Institutului „Matei Bals”, conform aceleiasi surse.

Medicul spune ca situatia s-a agravat de la sfarsitul anului trecut, cand numarul cazurilor de pacienti care ajung la spital a crescut aproape exponential. „Am fost de garda de Sarbatori, pe 24 si 31 decembrie si, daca in anii trecuti acestea erau zile usurele, de data asta am avut circa 100 de cazuri de gripa pe tura. Vorbesc de gripa, nu de viroze banale. Au venit nonstop!”, a explicat, pentru EVZ, dr. Apostolescu.

Sursa foto: nwitimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea