Social

#nigeria #ebola #institutul matei bals #suspect ebola #epidemie ebola

Epidemia de Ebola a ajuns si in Romania. Primul suspect este...

Primul susupect de Ebola din Romania a fost astazi transferat de la Spitalul Judetean din Ploiesti la Institutul Matei Bals din Capitala. Barbatul, in varsta de 51 de ani,  s-a intors de curand din Nigeria.

 

Managerul Spitalului Judetean Ploiesti, Alexandru Baloi, a declarat, la Romania TV, ca simptomele pot fi de Ebola, dar si de malarie sau febra tifoida, un diagnostic urmand sa fie pus dupa efectuarea tuturor investigatiilor, la Bucuresti.

"Deocamdata, nu se confirma. Asteptam mai multe informatii. Daca va fi vorba de Ebola, suntem pregatiti", a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, managerului Institutului Matei Bals, din Bucuresti, la Digi 24.

Managerul de la "Matei-Bals" a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca  "spre 99 la suta" se infirma posibilitatea ca barbatul din Ploiesti sa fie infectat cu virusul Ebola si  este vorba despre "doua boli succesive", iar simptomele celei de-a doua afectiuni au ridicat suspiciunea de infectare cu Ebola. Bolile de care sufera barbatul nu au putut fi facute facute publice, in lipsa consimtamantului acestuia.

Prof. dr Adrian Streinu-Cercel a mai declarat ca barbatul a facut in Nigeria strict munca de birou si nu a putut intra in contact cu secretii care sa fi provocat Ebola, iar in Nigeria nu au fost inregistrat niciun caz de transmitere umana a virusului Ebola. 

"Nu exista niciun fel de risc pentru cei cu care pacientul a intrat in contact (...) Simptomele pacientului au aparut in noapte de 9 spre 10 august", a adaugat Streinu-Cercel.

Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a barbatului va fi cunoscut in minimum 72 de ore si maximum o saptamana.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat 932 de morti din totalul de 1.711 de cazuri de infectie pentru epidemia de Ebola care a lovit in special trei tari din Africa de Vest.

Barbatul internat la Spitalul "Victor Babes" a fost initial suspectat de infectare cu virusul Ebola, dupa ce s-a intors din Nigeria. Acesta a fost mai intai internat la Institutul "Matei Bals", insa dupa stabilirea diagnosticului de malarie, a fost transferat la Spitalul "Victor Babes".

CITESTE SI:

Infectia cu virusul Ebola incepe ca o simpla raceala

Sursa foto: newsru.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea