Social

#Claudiu Petre #Adrian Rugina #tragedie Colectiv #eroi Colectiv # incendiu colectiv #morti colectiv

Eroii de la Colectiv. Au murit pentru ca altii sa traiasca

Povestile tinerilor decedati vineri seara in cea mai mare tragedie din ultimii 15 ani sunt de-a dreptul cutremuratoare. Multi si-au pus viata lor mai presus de a celorlalti si, dupa ce au reusit sa iasa din club, s-au intors in flacari sa-i ajute pe altii sa scape. Pe ei, insa, nimeni nu i-a mai salvat. 

Printre cei care si-au pierdut viata in clubul groazei s-au numarat si cei doi chitaristi ai trupei Goodbye to Gravity, care isi lansau albumul in seara fatidica: Vlad Telea si Mihai Alexandru. Cel din urma a plecat in Lumea de dincolo alaturi de iubita sa, Catalina Ionita. Cei doi aveau o relatie de cativa ani si planuri marete. Isi doreau sa se casatoreasca si sa aiba un copil. Planurile lor au fost  curmate in cateva clipe de flacarile care au mistuit vineri seara clubul Colectiv, din Capitala. 

In momentul in care a izbucnit incendiul, Mihai i-a cerut Catalinei sa iasa sa iasa de urgenta din club, aceasta aflandu-se chiar in spatele scenei, facand parte din stuff-ul tehnic. 

Tabara arhitecta, aflata la inceput de cariera, s-a indreptat catre usile de acces, insa, pana a iesi , a fost calcata in picioare de alte persoane. La un moment dat, a reusit sa iasa si sa se salveze. Insa, vazand ca iubitul sau nu-i este alaturi, a recurs la un gest extrem, care a costat-o viata: ”Cand a ajuns afara, a inceput sa urle dupa iubitul ei, Mihai, chitaristul trupei “Godbye to Gravity”. A asteptat vreo cinci minute, iar atunci cand a observant ca el nu mai iese, a intrat inapoi in club, desi acolo totul ardea. Si dusa a fost, nu a mai iesit. Am tot sperat sa iasa, am sperat ca poate a iesit si nu am vazut-o. Mai apoi am gasit-o pe listele celor morti de la INML si am aflat ca a fost scoasa de jandarmi moarta, carbonizata, cu arsuri pe 90% din suprafata corpului. Este de nerecunoscut”, dupa cum a marturisit un apropiat. 

”Doamne, ieri aveam o fiica architect, o frumusete de fata. Astazi este doar un numar pe o hartie. Vor sa imi dea inapoi un morman de carne vie”, a declarat tatal tinerei. 

Si muzicianul Adrian Rugina, 38 de ani, si-a sacrificat viata pentru ceilalti, Martorii au povestit ca l-au vazut pe Adrian Rugina in timp ce ii ajuta pe alti oameni sa iasa din Club.  Era o singura usa si aproape 500 de oameni care fugeau din calea flacarilor. Unii oameni erau cazuti la pamant, dar Adrian nu s-a gandit doar la el, ci s-a oprit sa-i ridice. La un moment dat, fumul gros si toxic l-a rapus.

Cazul lui Adrian nu este unic. Fotograful Claudiu Petre a facut la fel. Claudiu a intrat de doua ori in club pentru a-si salva prietenii. Dar dupa aceea, nimeni nu l-a mai vazut.  Ultima data a fost vazut in fata clubului, in timp ce era resuscitat. De atunci, parintii, dar si prietenii l-au cautat cu disperare pe la toate spitalele in care au fost transportati raniti.Trupul sau a fost identificat la IML, duminica, dupa ce mama sa a facut turul spitalelor in speranta ca-l va gasi printre raniti.

Martorii spun ca datorita celor doi cel putin zece tineri au supravietuit. Nu sunt insa singurii care si-au pierdut viata pentru ca altii sa traiasca.  

A murit tinandu-si copilul de mana 

O alta femeie prezenta in Club Colectiv a incercat sa-si salveze sotul, dar si baiatul de 14 ani din ghearele mortii. Cand a izbucnit incendiul, femeia a reusit sa iasa, dar sotul si fiul ei nu s-au putut tine dupa ea. S-a intors, a reusit sa-i gaseasca in haosul declansat in club si i-a ghidat spre iesire. Barbatul isi tinea strans fiul de mana si i-a dat cu greu drumul cand a fost dus la spital, de parca stia ca nu avea sa supravietuiasca si ca atunci se desparteau pentru totdeauna. Baiatul este, insa, si el in stare foarte grava, intubat, si risca in orice moment sa isi prinda tatal de mana. Dincolo... Mama sa, aflata in stare de soc, nu se gandeste acum decat la cum ii va spune baiatului despre moartea tatalui sau. 

Adi Despot, erou tacut

Printre cei care au ajutat raniitii din Colectiv sa nu ingroase numarul mortilor s-a numarat si solistul Vita de Vie Adie Despot. Acesta nu a pomenit nimic despre ceea ce a facut, insa un cameraman l-a recunoscut si a relatat cat de mult s-a implicat, desi era, la randul sau, ranit. 

Acestuia i se alatura zeci de medici, asistenti medicali, pompieri, care au fost prezenti la datorie in noaptea tragediei si in orele care i-au urmat indiferent daca erau de serviciu sau nu. Ei sunt socati de ceea ce au vazut si recunosc ca nu vor trece cu usurinta peste acele momente de groaza. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea