Social

#viata emotionala #emotii negative #cercetari #emotii #tristete

Emotiile pot sa te distruga! Fereste-te de...

Viata emotionala a oamenilor pare dominata de tristete, dupa cum arata noile cercetari efectuate de profesorii Universitatii Leuven din Belgia. Analizand impactul diferitelor stari emotionale, acestia au descoperit ce tristetea are un impact mai mare asupra noastra.

Despartirile, pierderea unei persoane dragi sau vestile negre primite pe neasteptate isi pun amprenta asupra unei persoane pentru o perioada mai lunga. Analizand experientele emotionale a 233 de studenti, cercetatorii belgieni au stabilit ca tristetea dureaza de 240 de ori mai mult decat alte emotii.

Starea de tristete profunda poate dura pana la cinci zile, sustin profesorii Philippe Verduyn si Saskia Lavrijsen. De asemenea, ura fata de cineva poate sa domine sufletul unei persoane timp de 60 de ore.

Printre emotiile pozitive de lunga durata, bucuria este cea mai persistenta: 35 de ore. Alte emotii care isi pun amprenta asupra noastra sunt teama si dezgustul, acestea avand o durata medie de 30 de minute. Plictiseala are un impact de scurta durata, fiind evaluata la 15 minute.

Sursa foto: capableconfidentwomen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea