Social

Emisari ai lui Dalai Lama s-au intalnit cu oficiali chinezi

Doi reprezentanti ai liderului spiritual al tibetanilor, Dalai Lama , s-au intalnit ieri la Shenzhen, in sudul Chinei, cu oficiali chinezi pentru a discuta despre criza din Tibet, a declarat premierul guvernului tibetan in exil, fara a oferi mai multe detalii .

"Discutiile au inceput ieri dimineata si emisarii se vor intoarce marti sau miercuri", a declarat Samdhong Rinpoche la Dharamsala, in nordul Indiei. Continutul intrevederilor va fi cunoscut abia "dupa intoarcerea lor", a adaugat el. La sfarsitul lunii aprilie, Beijingul a anuntat ca este dispus sa discute cu un reprezentant al lui Dalai Lama despre sensibilul dosar tibetan.

Presedintele Chinei, Hu Jintao, si-a exprimat speranta ca discutiile intre oficiali de la Beijing si emisari ai liderului spiritual in exil, Dalai Lama, se vor concretiza cu rezultate pozitive. China a acuzat manifestantii tibetani pentru uciderea a 18 civili si a unui politist si pentru ranirea a 382 de civili si 241 de politisti in timpul revoltelor din luna martie de la Lhassa, capitala Tibetului.

Potrivit autoritatilor chineze, ei au incendiat sapte scoli, cinci spitale si 120 de case si au jefuit 908 magazine, provocand pagube totale evaluate la peste 244 de milioane de yuani (peste 22 de milioane de euro). Liderii tibetani in exil afirma ca represiunea chineza a provocat moartea a peste 150 de persoane si ca peste 2.000 de persoane au fost arestate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea