Social

Emil Boc sustine politica vizelor pentru moldoveni

Primul-ministru Emil Boc a subliniat luni faptul ca politica tarii noastre fata de fostii cetateni romani reprezinta un atribut suveran, care nu pune in pericol UE.

Premierul a raspuns astfel nemultumirilor exprimate de liderii mai multor state europene in legatura masura luata de Romania, aceea de a facilita obtinerii cetateniei romane de catre cetatenii moldoveni.

Boc a subliniat faptul ca masura acordarii cetateniei romane unor “fosti cetateni romani” tine de politica interna a statului roman, adaugand faptul ca cetatenii romani sunt egali cu ceilalti cetateni europeni. “Cand am intrat in UE ne-am asumat si drepturi si obligatii . Aceasta politica ce tine de statul roman cu privire la fostii cetateni romani este un atribut suveran pe care l-am decis in consecinta, fara sa punem in pericol UE", a declarat Boc, citat de Adevarul.

Zilele trecute, mai multe state europene si-au manifestat ingrijorarea fata de masura anuntata de Romania, aceea de a usura procedurile de obtinere a cetateniei romane de catre moldovenii care doresc acest lucru. Printre tarile care au criticat aceasta idee s-au numarat Italia, Cehia si Olanda, ultima fiind cea care s-a pronuntat clar impotriva intentiei Romaniei de a facilita acordarea cetateniei romane pentru un milion de locuitori ai Republicii Moldova.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea