Social

#ucraina #gazprom #criza gazelor naturale #alimentare cu gaze #adriean videanu #emil boc

Emil Boc: Situatia este sub control, in criza gazelor

Populatia nu va avea de suferit de pe urma sistarii livrarilor de gaze catre Romania prin punctual Icsacea 2 de catre Gazprom, a dat asigurari premierul Emil Boc.

"Siuatia este sub control. Niciun cetatean nu va suferi din cauza acestei situatii existente intre Rusia si Ucraina. Vom asigura in continuare functionarea normala a sistemului pentru consumatorul casnic si pentru cel industrial", a precizat primul-ministru la finalul sedintei Comisiei de coordonare in domeniul asigurarii aprovizionarii cu gaze naturare, intrunita in dimineata zilei de marti la Guvern.

Seful Executivului a mai precizat ca pierderile de 4,7 milioane de metri cubi de gaz, care trebuie sa intre zilnic in Romania prin estul tarii, vor putea fi acoperite din productia interna curenta, din cantitatile depozitate, precum si prin reducerea consumului de gaz la Centralele Electro Termice (CET) ca urmare a trecerii acestora pe combustibili alternative.

Potrivit ministrului Economiei, Adriean Videanu, stocurile de pacura si carbine existente in momentul de fata la toate CET-urile din tara sunt suficiente pentru asigurarea livrarii de agent termic pentru o perioada de 10-12 zile...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea