Social

#guvern #emil boc #traian băsescu

Emil Boc este noul premier desemnat

Emil Boc a fost numit astazi noul premier desemnat de catre presedintele Traian Basescu. "Ma vad nevoit sa adopt o solutie pe care o pot asigura in momentul de fata in asa fel incat Romania sa rezolve prioritatea zero - aceea de a avea un guvern ", a spus Traian Basescu inainte de anunt.

"Trebuie sa avem iun guvern in functiune pe 23 decembrie pentru ca acest guvern sa depuna bugetul la parlament inainte de sfarsitul anului", a spus seful statului.

Calendarul lui Basescu implica apoi trecerea bugetului prin Parlament pana in 16 decembrie, pentru ca delegatia FMI sa analizeze propunerea in 20- 27 ianuarie , astfel incat reluarea finantarii externe sa aiba loc in luna februarie.

Emil Boc a fost catalogat de presedinte drept un "om dedicat serviciului public, un om al dialogului". Basescu a explicat ca premierul desemnat poate sa-si aleaga singur colaboratorii, cu singura mentiune ca vrea sa fie consultat in cazul propunerii unor membri ai CSAT.

Aseara, seful statului a declarat ca principala lui preocupare in desemnarea premierului este stabilitatea.

"Eu optez pentru un guvern sigur care, din interese politice, sa scoata un partid de la guvernare. Optiunea mea va fi de a da Romaniei un guvern sigur. Am luat nota de sustinerea dumneavoastra pentru domnul Antonescu si o voi lua in considerare la desemnarea primului ministru. Voi merge pe principiile unui stat democratic, adica voi respecta votul electoratului asa cum a fost el dat si nu voi conteni sa cer partidelor implicare in orice forma", a declarat ieri Traian Basescu, citat de Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea