Social

#emil boc #pib #premier #constitutie #deficit maxim

Emil Boc: Deficitul maxim de 3% din PIB trebuie introdus urgent in Constitutie

Emil Boc, premierul Romaniei, le-a spus, duminica, prefectilor, ca se impune introducerea in Constitutie a deficitului maxim de 3% din PIB, scrie realitatea.net.

"M-as referi acum la urgenta revizuirii Constitutiei.(...) Nu ma mai refer la reducerea numarului de parlamentari si la Parlament unicameral pentru ca aceasta prioritate a fost stabilita de romani prin referendum, ma refer la alte doua prioritati majore. E vorba aici de necesitatea si urgenta includerii in Constitutie a deficitului maxim de 3% din PIB"", a spus Boc.

Seful Executivului a dat si doua exemple in acest sens: "Si Franta si Germania fac acelasi lucru si alte ţsri europene se gandesc la fel. De ce este nevoie de acest lucru? Pentru a preveni politici populiste viitoare, pentru a preveni gesturi iresponsabile ale politicienilor care ar putea sacrifica tara pentru voturi. Acest amendament la Constitutie spune foarte clar: deficit maxim de 3% si banii care se imprumuta se duc la investitii. Este o masură sanatoasa din punct de vedere economic, extrem de riguroasa cu viitorul României si corecta cu viitorul acestei tari".

O alta modificare in noua Constitutie se refera la averile dobandite ilicit, care in viziunea premierului "pot fi confiscate fara niciun fel de restrictie si fara niciun fel de probleme".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea