Social

#emil boc #legea pensiilor #curtea constitutionala

Emil Boc: Decizia Curtii Constitutionale pe Legea pensiilor trebuie respectata

Emil Boc, premierul Romaniei, a declarat ieri, la sfarsitul sedintei Executivului,ca trebuie respectata decizia Curtii Constitutionale referitoare la Legea pensiilor , oricare ar fi aceasta, scrie realitatea.net.

"Nu vom comenta decizia Curtii, o vom respecta si aplica. Din punct de vedere al Guvernului, decizia Curtii confirma faptul ca Guvernul a inaintat spre dezbatere si aprobare la Parlament un proiect de lege constitutional, care a respectat toate rigorile prevazute de Constitutie. Acest proiect de lege reprezinta un pas important si decisiv in reforma sistemului de pensii, in vederea asigurarii sustenabilitatii platii pensiilor in Romania pe termen mediu si lung si prin eliminarea pensiilor speciale, prin impunerea principiului contributivitatii, realizam o reforma de bun simt a sistemului de pensii din Romania", a declarat Emil Boc.

 

Unda verde pentru Legea pensiilor

 

Curtea Constitutionala a decis ieri ca Legea pensiilor este constitutionala, urmatorul pas fiind promulgarea sa de catre presedintele Traian Basescu.

Punctul cel mai controversat din Legea pensiilor este egalizarea varstei de pensionare la 65 de ani pana in 2030.
In urma adoptarii legii, in sistemul public de pensii voi fi introdusi si parlamentarii sau diplomatii, dar si cei platiti pe drepturi de autor sau PFA.  Stagiul complet de cotizare a fost stabilit la 35 de ani, prin noua lege a pensiilor, iar stagiul minim la 15 ani. Anual, contributia va fi majorata, astfel incat va ajunge la 6% din salariul brut in urmatorii ani.

Salariul brut realizat lunar si valoarea coeficientului de ierarhizare vor constitui baza lunara de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale, potrivit textului noii legi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea