Social

#guvern #emil boc #demnitari #speciale #pensii

Emil Boc cere Parlamentului sa respinga pensiile speciale pentru demnitari

Conducerea Parlamentului Romaniei este rugata sa nu aprobe cererile de pensii speciale venite din partea demintarilor. Seful Executivului, Emil Boc, a recomandat astazi conducerii Parlamentului sa gaseasca o solutie legala de a nu da curs cererii unor fosti si actuali parlamentari care au solicitat pensii speciale , declarand ca acest demers al demnitarilor este "o forma de dispret fata de restul cetatenilor".

Boc a recomandat Legislativului sa nu aprobe cele aproximativ 550 de cereri de pensii speciale solicitate de demnitari, precizand faptul ca un raspuns pozitiv dat acestor pensii va pune Executivul intr-o pozitie delicata, in contextul in care la nivelul ministerelor si la nivel national se discuta despre buget de austeritate.

Conform Realitatea TV, el a precizat faptul ca acordarea acestor pensii "ar fi un semn de total dispret fata de populatia acestei tari care trece printr-o situatie dificila". Boc a spus ca este anormal ca demnitarii sa profite de aceasta situatie de criza si sa isi mai acorde niste pensii speciale si si-a exprimat speranta ca forurile de conducere ale Parlamentului vor gasi solutia legala pentru a putea opri pensiile speciale.

Conform NewsIn, peste 550 de fosti parlamentari au solicitat pensii speciale, in baza Statutului senatorilor si deputatilor din 2006, dupa ce fie nu au candidat, fie au ratat un nou mandat la alegerile uninominale din toamna trecuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea