Social

#ecaterina andronescu #ministru #autoritati #ordin #directori #scoli

Emil Boc a amenintat-o pe Ecaterina Andronescu cu demiterea

Ecaterina Andronescu a fost somata sa revoce ordinul privind schimbarea directorilor de scoli, in caz contrar riscand remanierea. Premierul Emil Boc a avut astazi o discutie cu ministrul Educatiei, in urma careia masura a fost anulata.

Discutia dintre cei doi demnitari a avut loc la telefon, iar primul ministru s-a aratat foarte suparat pe ordinul subordonatei sale. "Decizia mea este foarte clara: daca pune in aplicare ordinul, pleaca! Pentru ca asta inseamna sa incalci expres si programul de guvernare si Legea educatiei nationale , nu voi accepta si nu tolerez sub nici o forma incalcarea Legii educatiei nationale. Ceea ce cer mininstrului Educatiei este ca imediat dupa ce legea va intra in vigoare sa pregateasca cadrul legal si metodologic pentru ca noile consilii de administratie ale scolilor sa fie alcatuite si acelea sa aleaga directorii pe posturile vacante sau care se elibereaza", a declarat Boc pentru Realitatea TV.

Raspunsul ministrului a fost unul prompt, Andronescu spunand ca va renunta la acest ordin. Premierul s-a declarat multumit de raspuns si a precizat faptul ca numirea directorilor de scoli trebuie sa fie una locala. Si seful PSD ii ceruse Ecaterinei Andronescu sa renunte la ordinul pe care il propusese, motivandu-si cererea prin suspiciunile de politizare a invatamantului care ar aparea in urma aplicarii lui.

Potrivit noului Cod al educatiei, directorul de scoala va fi numit de catre consiliile de administratie ale scolilor, din care vor face parte reprezentanti ai autoritatilor locale, ai cadrelor didactice si ai parintilor. Ministrul Andronescu propunea printr-un ordin, pe care l-a si semnat, ca numirile directorilor interimari de scoli sa se faca de catre minister.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea