Social

#autorizare vaccin #ema #pfizer #adolescenti #romania

EMA urmeaza sa autorizeze astazi vaccinul Pfizer pentru copiii cu varsta de 12-15 ani. Cand va incepe imunizarea adolescentilor din Romania

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) va autoriza astazi, 28 mai, vaccinul Pfizer pentru categoria de varsta 12-15 ani. In aceste conditii, Valeriu Gheorghita, Coordonatorul Campaniei de Vaccinare din Romania, a declarat ca doreste ca imunizarea adolescentilor sa inceapa de saptamana viitoare.

 

Prin urmare, in cazul in care EMA ofera astazi un raspuns favorabil, romania este pregatita sa demareze imediat procedura de vaccinare pentru aceasta categorie de varsta. 

Vaccinul produs de Pfizer urmeaza sa fie primul vaccin care primeste unda verde de la EMA pentru imunizarea adolescentilor din cele 27 de state UE.

Canada este prima tara care a autorizat imunizarea cu vaccinul Pfizer pentru categoria 12-15 ani. A urmat apoi SUA.

Romania incepe vaccinarea copiilor in prima saptamana din iunie

”Asteptam cu nerabdare decizia Asociatiei Europene a Medicamentului, cat de repede posibil vom aproba si noi si vom incepe vaccinarea la aceasta grupa de varsta.

Evident ca vaccinarea va avea nevoie si de acordul informat al parintelui. Speram sa existe o cat mai mare colaborare cu parintii si cu medicii de familie, asa incat copii care nu neaparat sufera si nu dezvolta forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere sa se vaccineze in numar cat mai mare”, a declarat Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, potrivit spotmedia.ro.

Ioana Mihaila a fost intrebata, de asemenea, cat de repede va putea incepe vaccinarea copiilor, dupa decizia EMA, ea raspunzand ca totul depinde si de cat de repede vor fi facute modificari in Registrul Electronic de Vaccinare.

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, a confirmat pentru Aleph News ca imunizarea adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani, poate incepe in prima saptamana din iunie.

„Prima parte a lunii iunie. Daca se acorda pe 29 mai (autorizarea - n.red.), probabil ca in prima saptamana a lui iunie putem sa si demaram aceasta activitate.

Procedura e aceeasi, schema de vaccinare e aceeasi, doza este aceeasi, protocolul ramane la fel. Singura particularitate este prezenta parintelui sau a tutorelui care trebuie sa isi dea acordul”, a mai spus Valeriu Gheorghita.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea